onsdag 5 augusti 2015

trädgårdar och nya broar

hos Mandelmann
det händer mycket nu. Livet ändras minut för minut och jag försöker hålla jämna steg, men det ser ljust ut; igår ringde en person, inom den bransch jag har försökt att hålla mig en armslängd från, med ett förslag jag inte tror att jag kan motstå. Jag som hade tänkt mig ett sabbatsår... men samtidigt är det trevligt att slippa oroa sig för ekonomin och erbjudandet passar mig kanske, vi får se om han återkommer efter mina krav. (Härligt att vara nödbedd och vem älskar inte smicker!)

Idag har jag varit på utflykt med en god vän, vi tog en fin tur längs östkusten och besökte två prisade trädgårdar. Jag fick ett gott snack med två trevliga trädgårdsmästare och en mängd nya uppslag som stack prydliga hål i min resignation. Min trädgård, som ligger i skuggan av söderåsen och har visat sig vara ett köldhål, håller inte zon 1 som jag hade hoppats utan ligger mer kring 2 och ibland ner till zon 3. Och som lök på laxen ligger tomten på veritabel sandmark, så odlingar för egenbruk är i det närmaste en utopi, om jag inte vill ägna resterande livet åt att tilläggsgödsla. Livet som skulle bli enkelt. Som väl är har jag en vän som har försörjt oss med obesprutade primörer fram till nu. Men idag fick jag riktigt bra tips och blodad tand. Det blir litet omplaneringar och när detta året är över kommer gräsytan att decimeras, precis som planen har varit från början. Vem behöver gräsmattor!



Under tiden jag har varit på nöjestripp och smörjt kråset på White Guide-restaurang på Österlen (!) har tösen och hennes pappa ägnat sig åt en överraskning som jag storögd och tårögd fick se när jag kommit hem. Bron över bäcken är klar och i morgon kör jag in till Lantmännen och skaffar röd oljefärg!

en egen bro!


1 kommentar: