fredag 21 augusti 2015

Erinaceus europaeus

Kotte var sömnig och ville inte vara med på bild
en hel skolvecka är förbi och vi andas ut. I måndags fick jag träffa alla de nya lärarna, ja nästan alla, på grillafton och T verkar nöjd efter lektionerna och med rasterna, hon har skaffat sig nya vänner och var glad på vägen till simningen idag. Hon har en given plats och är accepterad som den hon vill vara, det är en bra känsla, den bästa. Nu skypar hon med en kompis från Stockholm och visar upp sina senaste låtar, det har blivit en per dag under senaste veckan och de är riktigt bra. Lyriskt, musikaliskt, rytmiskt. Hon kan faktiskt skapa musik, också.

Träffade en fågelskådare på rundan idag och vi pratade litet. Jag hade sett en falk i början på min runda, som satte griller i huvudet, och när han sa att de östliga vindarna kunde föra med sig aftonfalk så berättade jag om vad jag hade sett och vågade röja min misstanke. Vi får väl se om fler har sett den. På en av spängerna inne i bäckravinen låg en skadad pipistrell som jag flyttade undan tjocka skosulors tramp, längre in hade jag kunnat få en fin närbild på en hackande nötväcka och på gråhägern som plötsligt dök upp och seglade iväg mellan mig och grenverket. Naturligtvis hade jag inte kamera med mig, varför är det så?

Hemma fick jag höra ett misstänkt ljud från rabatten under toafönstret och fann där en vuxen igelkott ligga och hulka högljutt. Först trodde jag att hen var skadad, men lade sedan märkte till att den sov och tydligen var djupt inne i en dröm. Igelkottar kan visst göra så... visst smälter man? Detta är den första levande igelkotten jag har sett här sedan jag flyttade hit och jag blev jätteglad, jätte-jätteglad! Rapporterade givetvis direkt till Naturskyddsföreningen. När jag var liten hade vi alltid igelkottar i trädgården, ja hela familjer. Några blev ganska gamla hos oss och helt orädda, kom och tiggde mat under matbordet då vi satt samlade utomhus och visade upp sina ungar för oss. Igelkottar alltså... da shit.

inte Korre heller, han var mest arg

Senaste nytt på konstfronten: Dismaland. Senaste på kultur: Ramsberg. Stay tuned!

2 kommentarer:

  1. Det var längesedan jag hade igelkott i trädgården. En liten sorg.

    SvaraRadera
  2. ja, det är för tragiskt. Såg en död igelkott på vägen hem idag, det såg precis ut som om den sov, så jag steg halvt hoppfullt ur för att rädda den :/

    SvaraRadera