torsdag 4 februari 2021

Motacilla cinerea


 Det blev en bra vecka trots att måndagsmötet uteblev. Igår tog jag mig till M som brukar hjälpa mig när jag har slut på uppslag att skriva om för jobbet, och även om vädret kunde ha varit bättre för fågelskådning så var det ändå en trevlig eftermiddag. Havsörn, sothöna, björktrast, sädgås och två friflygande storkar vid hägnet blev det i alla fall. Innan jag körde hem hann jag ge skjuts till veterinären och tillbaka, och sen tog jag den breda vägen eftersom man hade varnat för dåligt väglag. Jag sover ganska illa igen, det verkar som den gamla varannandagsåkomman är tillbaka. Som väl var var jag ganska förberedd och kunde knåpa ihop en jobbtext innan jag kunde gå ut efter lunch, det är så dagarna ser ut nu, mestadels. Man eldar och arbetar, äter och går eller kör ut en sväng, dag efter dag. Livet i copy-paste-repeat. Men jag vill inte klaga, jag får träffa trevliga människor utomhus ibland, och dessutom kan jag få skåda litet fågel under arbetstid och det är inte illa. Men klarar man av en tredje våg?

 

 

Idag hade jag forsärlan på besök vid kvarnruinen, så jag traskade hem och hämtade kamera och kikare som jag hade lämnat hemma, och återvände igen. Den gick och vippade snällt bland allt gammalt uppdämt strandbråte vid ruinen och lät sig smaka av det som hittades i det öppna vattnet. Några rödhakar och en hel hop gärdsmygar hade samlats på samma plats, och det var rena festbordet där. Bilderna blev kass, avståndet var för långt för mitt objektiv, men jag stod länge kvar där och njöt i solen, lyssnade på den lilla uppdämda forsen och vilade ögonen på skådespelet. 

I eftermiddags hade jag en tid hos tandläkaren inne i L och det avlöpte fint, tio minuters pet och pill och några röntgenbilder kostade 1100 sek, men det är det kanske värt. Under vägen hem igen, strax vid Kättabro och efter Riseberga, noterade jag i ögonvrån från bilen hur en större helvit fågel landade vid vattenbrynet. Det var en ensam ägretthäger som förmodligen hade fått nog av någon igenisad sjö och tagit sig hit. Man ska ha tur! Och om ett par månader är det vår. 

 



Harmonia - Kekse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar