söndag 27 september 2015

supersol och supermåne

en underbar dag är till ända. Långsam frukost med kortspel, kaffe och snack. Ute i trädgården hängde tvätten kvar och väntade på de första värmande strålarna. Vid middagstid var den torr. Tösen tog in och hjälpte mig stapla veden i lekstugan. Tack vare henne kunde jag hålla på hela dagen, bara klyva och stapla, klyva och stapla. Jag gillar arbete som flyter, när man bara utför en sak och låter tankarna flöda. Blev bortskämd med kaffe och nybakat på söderläget under vinklasarna, där en blodröd ängstrollslända kom och gjorde oss sällskap. Det var en nyfiken hane som gillade Teklas vita tischa, vi tog några bilder och undrade hur länge vi kommer att ha dem flygandes omkring oss sådär.

Över oss flög gässen i stora V-formationer och högre upp glittrade tranornas silverstråk. Det var fågelljud och vedklyvsljud, annars alldeles stilla. Hög och ren luft, klarblå himmel.

Det är kallt om nätterna nu, det syns på fönsterna och märks genom golven om morgnarna, men än låter jag vintermattorna vila på vinden. Det är för tidigt. Inatt ska vi gå upp klockan tre och fyra.fyrtiofem och titta på månen. Det verkar som om vi får en klar natthimmel igen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar