onsdag 2 september 2015

onsdag


solsken och ytterligare en annan känsla på rundan, energikicken gör en människa glad och övermodig och jag fick för mig att göra allvar av sprittet i benen, så jag provade några joggingsteg - och fortsatte, och fortsatte och rätt vad det var var jag framme vid Naturum. Sju raska kilometer är det och hela vägen njöt jag. Inte en enda gång fick jag ont, varken i knäna eller fötterna och det var längesedan jag njöt av min kropp på det viset. Heureka alltså!

I dammen flöt sångsvanarna som vita och grå primadonnor bakom en grön och lummig ridå, och litet längre in vid forsen satt hägern och visade upp sin hela härlighet. Sol gör att blicken vänds uppåt och idag gick jag med näsan i vädret, blå himmel lekte tittut bland kronorna och det glittrar och glammar överallt. Klart njutbart, även om gråväder inte alls är att förakta. De enda människor jag mötte idag var tre snubbar från Naturum som avhandlade det framtida spångbygget, annars var jag alldeles ensam i världen. Perfekt.


Jag testade att löpa hemåt med, och jo, det kändes alldeles naturligt, så jag fortsatte ända fram till grannens dammar. Tänkte att jag skulle få syn på stenskvättan och törnskatan som brukar hålla till där, men såg istället några grönsiskor och så en av steglitsarna som har kretsat runt grannskapet i sommar. Total jogging uppskattningsvis 14 km, resten promenad på ca 5 km. Inte alls illa för någon utan vare sig sjukdomsinsikt eller kondition.

Hemma krängde jag av mig allt ute på gräsmattan och gjorde några tafatta stretchingförsök i köket. Ansiktet hettar så skönt... ska se om jag fortsätter med denna nya dumhet, kanske en gång i veckan?

anledningen till att jag flyttade hem igen

2 kommentarer: