söndag 12 april 2015

söndagskört

magnolia mot slottsmur
litet mer sansat läge idag. Morgonen började riktigt hyfsat, med värmande sol på nattens regnskur var det perfekt att kitta fönster efter frukosten. Det gick fort, jag har nämligen utvecklats till en riktig fönsterkittarjäkel och hade linoljekittet friat skulle jag inte tveka.

Så småningom flockades molnen så vi tog en biltur till några vänner som inte var hemma, utan fortsatte till Bosjökloster istället. Slottsparken fick vi för oss själva och vi slapp t.o.m. betala inträdet på 2 X 20 SEK eftersom kassabåset var tomt. Det var skönt att få vandra ensam i den fantastiska miljön där, det poserades framför "tusenårseken" (som egentligen är 6-700 år, men fortfarande Skånes största träd) och plåtades disig Ringsjövy, och när vi var genomkylda av snålblåsten körde vi vingelvägarna tillbaka igen. Vännerna hade inte kommit hem än så vi fick alla medhavda kanelbullar för oss själv.

Kaffepausen tog vi hemma innan dagens promenad runt närområdet för att se vad som händer i naturen. För var dag sker det något nytt, just idag såg vi (och hörde) grodorna leka i abborrdammen hos sothönsen och kniporna, och så fick vi se ärlan, gröngölingen, spillkråkan och sparvhöken utöver en gråhäger som kämpade karskt i motvinden. Vitsippor och hästhovsört, veronica och tibast, små borst på lärken.

Halvvägs runt överraskades vi av ett rejält ösregn, så det var skönt att värma upp sig vid brasan när vi hade kommit tillbaka. Snart blir det sedvanlig söndagspizza och film och i morgon börjar allvaret igen. Det har varit en skön ledighet, skit bara att sköna saker har ett slut.

Kevin Ayers & Daevid Allen - Lady Rachel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar