fredag 20 februari 2015

Sun in Splendour

årets andra nyårsfirande smakade fågel
hej hej, jag har varit i London! en hastigt påkommen resa har gjort mig litet fattigare på guldpengar men mycket rikare på intryck, för en resa hjälper mot gråhet och annan åkomma orsakad av allmän tristess. Det är bara att prioritera om en vill spara till en regnig dag eller inte.

Tekla hade ett par önskemål och sedan beslutade vi oss för att ta dagen som den kommer. Vi hade en sanslös tur med vädret, våren hade kommit igång på allvar så det var inga problem att ta sig fram till fots.


morning stroll in Hyde Pk

Eftersom vi bodde i Notting Hill (till tösens stora glädje) och gick hela tiden; kors och tvärs, hit och dit till våra olika mål, har jag fått en toppenuppdatering på stan som hittills har varit ett svart hål för mig. Nu vet jag t.ex. hur lång tid det tar att promenera tvärs igenom Hyde Park och stanna till för att ta bilder på hundar, fåglar och hästar och jag vet även hur lätt det är att gå i cirklar, för hur en än går kommer en alltid tillbaka till Piccadilly Circus eller Trafalgar Square eller China Town och skulle detta inte vara fallet så finns det hundratals kända arkitekturprofiler och vattendrag till hjälp. Och oss emellan - GPS... visst är det en underbar uppfinning!

Grand Funk Railroad är engelsk!

Om jag skulle summera trippen skulle temata som litteratur, (Harry Potter, Streetcat Bob, Sherlock Holmes), fågelliv och musik ligga nära till hands, men vi hann även in en sväng på National Gallery och snubblade på en Banksy, så konst fick ta en stor andel av vår tid, utöver god mat och en massa god öl, såklart!

"Sun in Splendour"

Jag har alltid gillat London och nu vill jag bara ha MER. Sicken tur att jag lever billigt övrig tid och får ledigt i juni...

New Bond St

Grand Funk Railroad - E Pluribus Funk [ja, jag vet att bandet är amerikanskt]

Teardrops - Massive Attack [ett band från Bristol]

6 kommentarer:

 1. Jag var där förra sommaren, med en av döttrarna. Vi gick också. Överallt. Vi bodde i Hammersmith vilket var rätt bekvämt gångavstånd till mycket. Bästa sättet att verkligen uppleva en stad! Visst åkte vi tunnelbana någon gång också, men då ser en ju inget.

  SvaraRadera
 2. precis! att gå är dessutom enda sättet att ta sig fram i tid många gånger, plus att en upptäcker så mycket som vi hade missat annars. En stad hänger ofta ihop på ett sätt som tunnelbanan missar, likadant är det i Paris. Åh, Paris....!

  SvaraRadera
 3. Det är en stad jag fortfarande har att upptäcka! :)

  SvaraRadera
 4. jag hade förmånen att bo där under drygt ett år, och lovade mig att återkomma varje år för att uppdatera mig. Det var för alldeles för längesedan...

  SvaraRadera