torsdag 23 oktober 2014

torsdag evening

varvar ner efter dagen, whisky och musik, brasa och stilla mörker utanför mina fönster. Som vanligt blev det en irriterande lång kö in till Malmö i morse, fast bakom snöpinnemaskinen som softade på i 40 km/h hann jag spana in några snygga svanformationer som blänkte vackert mot en uppgående sol. Jag tänker ibland på stockholmskollegan L. smarta tips - att passa på att se världen omkring sig vid rödljus. Allt händer ju hela tiden, man blir lätt en förlorare i stressen så det är bara att tänka till och ta över de påtvingade pauserna, göra dem till sina. Pauser är bra.

Idag var det stressigt på jobbet, jag tog fem minuter extra på lunchen och kände mig busig. Pliktade genom att handla en låda kakor till kaffet, Bond-kakor. Kollegan D kunde döda för en påtår, lade två vikta tallriksställ i kors framför bröstet. Guess you had to be there.

Chefen är en idiot. Han är väl en stressad idiot men inte inte mycket mer. Vi fick åtminstone lönelappen denna månaden med, undrar hur länge hans ekonomi ska stå ut. Vinnarskalle, han nöjer sig kanske inte förrän vi alla är neddragna. Träffade A på lunchen, hon berättade var hon skall börja arbeta sedan hon sagt upp sig. Jag lyckönskade henne, hon är värd all lycka, fina människa. Hon lät en annan kollega bo hos henne när kollegans kille fick en psykos, då kände de inte varandra än. Kom att tänka på min namne i Tyresö som gjorde samma sak för mig och på alla dessa ytterligheter man har varit med om.

Brasan sprakar, det är tyst och lugnt. Kylskåpet surrar från köket och jag har inte lust att lägga mig riktigt än. Jag har påbörjat en ny bok och den gör mig glad, tänk att jag aldrig har läst Birgitta Stenberg tidigare, det känns nästan overkligt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar