fredag 20 maj 2016

Slacklining in Heels

när jag nu tittar på Janis i regnvädret kommer jag att tänka på så mycket i mitt liv som stämmer överens med hennes och jag vet att många kvinnor kan identifiera sig med viljan att motsätta sig det som brukar kallas normalitet*. För många blir den motsättande viljan en livskraft och drivet som får oss att gå vidare, trots motsättningar och missförstånd eller hat från ett motsatt kön eller an annan generation. För somliga kan kampen bli utagerande, ett liv av motsättningar kan bli en identitet, likt annat, men att lägga under sig det som skaver och bemästra sina motgångar till en tillväxtfaktor eller att göra smärtan till identitet kan vara en kreativ utgångspunkt. "Feeling it, really getting into it - that's fun!" som Janis sa, men låt inte det tråkiga ta över, det finns så många andra känslor att undersöka, som får dig att växa i motvind och göra saker du aldrig trodde du skulle klara av. Kärlek är en sådan kraft, tillit en annan.De dagar du är nere därför att andras verklighet tränger sig på och du inte orkar hålla uppe fanan,
lova dig då själv att aldrig finna dig i att bli lurad eller tro att du måste ställa upp för någon som inte uppskattar det. Bli inte utnyttjad av någon. Ta inte skit annat än din egen och bli aldrig, aldrig någonsin en skugga av dig själv.

*normalitet är en egenskap som innebär att en variabel lever upp till en viss norm eller regel i multivariabla sammanhang, att något är typiskt. Normalitet kan definieras utifrån antingen normalfördelning, genomsnittlighet eller vanlighet, eller utifrån vad som anses vara naturligt.
Källa: Wikipedia

Janis: Little girl blue SVT Play 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar