måndag 2 maj 2016

bara för att

hipstervegeterar

så tog vi bilen till Götet för en kortis till Fille och Tyra. Med i bagaget hade vi sängkläderna, trosombytet, tandborstarna och biljetterna som jag hade införskaffat som Early Bird. 150 kronor för en rockkonsert öppnar för möjligheten att chansa på att kickorna kunde komma in med sina morsor i släptåg, trots 18-årsgränsen.

Majorna bjöd på fint duggregn, färskpanerad kummel och sötpotatis, uppdaterat allvarsprat och trivsamt minnespladder. Fille och jag träffades på hantverksskolan i Dalsland för 25 år sedan och vi har gått igenom livet utan att låta det knäcka oss. Ingen av oss ser en mening med livet, annat än att se till att leva det, och vad vi än gör, vad som än händer, så är det bara för att. Ett finger upp i luften, och så går vi vidare.

Kvällskonsert på anrika, busiga, bullriga Trädgår'n. Vi kom tidigt och charmade oss in. Vakterna log, flickorna växte. J och M var där, alltid lika trevliga, och så några till. Maria, lika finklädd som vanligt, snurrade rundor och såg till att alla trivdes genom sin omsorg: en snabb kram och "välkommen - mår du bra vännen". Snabba ögon, flackande blickar, och när musiken startar fylls lokalen av värme och energi och vi sugs in i Den Stora Vilans värld av solrosor och mjuka kramar, scenen är full av färg, glädje och magi. Inget annat än musiken spelar någon roll längre.

Vandring i lätt duggregn genom stan och när vi vaknar från våra platser på sofforna har våren anlänt. Kanske för att det är första Maj? och efter en fabulös frukost tar vi pick och pack och låser in i bilen och vandrar in i ett vaknande myller. Göteborg, vad jag har saknat dig... På Stigbergstorget tog vi en sväng om musikaffären, där Tösen och jag botaniserade vars ett inköp och en god lunchfika, innan vi gav oss av.

Hemma hos katter igen, med sol och första dagen för öppen köksdörr. Där satt vi bredvid varandra, i dörröppningen, och njöt av de sista värmande solstrålarna, och av hoppet som återvänt.


hemma är rätt OK, med


Vad ska vi göra 

med allt det 

vi inte vet

Det som inte finns

kryper in i allting

och tar dess plats 
-Ann Jäderlund-
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar