lördag 16 april 2016

Det mest förbjudna

Misan myser
halv sju kom solen med blå himmel och jag gick ut på promenad. Det blev en åtta i närtrakterna, och för att undvika de värsta kalhyggena som gör mig så bedrövad, valde jag att gå tillbaka en bit och sedan gå mot motstående väderstreck, hade väl inte väntat mig att det skulle vara ljust till klockan 20, så jag vandrade på. Nu märks våren litet för var dag och det gäller att passa på- fåglarna är alltid först att signalera, sen kommer blommor och undervegetation och just nu börjar boken spricka ut. Jag gillar de små detaljerna bäst och skyr därför de stora berättelserna, likadant är det med våren. Att följa med och notera de små skillnaderna räcker fint.

Under rundan träffade jag på morkulla, rådjur och hare och flera tordyvlar, och jag fick höra gärdsmygen, tranorna, kungsfåglarna, rödstjärten, taltrasten och koltrasten, lövsångare och såg åtskilliga stjärtmesar, igen. För snart fyra år sedan hade jag inte sett vare sig trana, gärdsmyg eller stjärtmes och nu omges jag av dem nästan varje dag. Mina favoriter! Sådana saker får mig att omvärdera de mörka dagar då jag ifrågasätter mina val. Idag vill jag bo ännu längre in i skogen, jag vill aldrig mer höra ljuden från en människa igen, inte på min fritid i alla fall. Kultur i all ära, men ibland blir man besviken, och vad i hela friden hände med Lena Andersson*? herrejesus vad pinsamt. Jag vägrar att länka till DN och hennes vansinniga inlägg, det får någon annan ägna sig åt...

Nu tänker jag njuta av en whisky, litet musk och sen blir det Det mest förbjudna på SVT Play. Roligare än så blir det inte.


*En fotnot: när jag läser Roland Paulsens svar förstår jag att jag själv borde ha läst hela Anderssons inlägg innan jag valde att döma ut henne. Jag läste hälften och letade förgäves efter en vändning, men orkade inte... Idag ska jag läsa hela hennes inlägg. Lovar.

** ja, jag är int-e smartare efter detta. Lena är inte känd för sin ironi direkt och nu har jag gett henne fler chanser än jag brukar. Nej, jag står fast: att betala skatter är sexigt, det ska stå på min oironiska gravsten.

Members Blues Band - P.S Elic

2 kommentarer: