söndag 14 juni 2015

summer feeling

"Jag går ingenstans. Jag är bara på väg."
det är helg och jag bläddrar vidare bland bokbladen, nu från sängen med ytterdörren vidöppen. Solkatter, fågelsång och insektssurr. Hängmattan kommer att bli en favoritplats i sommar, jag har för säkerhets skull skaffat den ett regnskydd i form av en prasslande presenning så att det inte ska behöva väntas på upptorkning mellan varven.

I natt regnade det igen, så rosorna blev glada, det tar inte många minuter innan solen torkar upp uteplatsen där vi snart ska ta frukost. Fåglar och blommor, kaskader av sommarblommor pryder nu mina lagom trassliga rabatter och fåglarna häckar om. Det är bråda dagar! Men själv ska jag vila in de två dagarna jag har kvar innan den här lärarvikarien tar semester (jo, jag kallar det så även om den inte är betald).

Nu frukost i det gröna, sen får vädret avgöra var någonstans jag läser vidare eller vad vi gör. Liksom Hesse är jag glad att jag har vaknat och försöker förlika mig med verkligheten som varande en komplex person, just idag är det inte svårt.

Jag lever på sparlåga, och jag ska vara stolt över min bedrift denna terminen. Att ge sig i kast med ett nytt yrkesområde, utan att ha rutiner att luta sig tillbaka mot när en har en svag dag eller stund, är svårt nog för en person utan stressymptom och trauman. Jag är värd en klapp på axeln, en stund i solen, en timma i hängmattan, eller två.


Jonathan Richman - That Summer Feeling
Blue Cheer - Summertime Blues

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar