måndag 22 september 2014

guld

det är måndag och jag är ledig, nästan i alla fall. Måndagmorgnar ägnar jag åt att värdera sådant som har trillat in i mailboxen under helgen, arbetet tar ca 3 h. och märks oftast inte som arbete eftersom jag är klar runt 10.00. Idag fanns det ett tråkigt internmail i skörden och innehållet kommer att ta ett tag att smälta så jag jag tar en promenad efter att kaffet är urdrucket och tvätten är klar.

Gardinerna blev bra, jag får väl vara nöjd trots att jag fick sprätta tre gånger och trots att jag fick ta till en del klassiska nödlösningar för att täcka över min bristande förmåga till detaljplanering. Sovrummet är nu hermetiskt drag- och insynsskyddat och den annalkande kylan kommer att få svårt att tränga igenom de båda lagren höstbrokigt tyg, liksom mardrömmar och grå tankar.

Igår tog vi en loj promenad i närskogen och snubblade över ett makalöst kantarellställe. Vi fyllde två kapuschonger, en keps, en anorakbröstficka - de utrymmen som fanns till hands - och lämnade stället i princip ogenomsökt. Resultatet blev tre rågade kantarellmackor till lunch och fyra tjocka påsar till frysen. Vädret har varit gynnsamt för svampen här, fuktigt och svalt om nätterna och sol på eftermiddagarna och nu gäller det att passa på. I Norrland har det redan snöat och kalla vindar är på väg in.Fixing a Hole - The Beatles

2 kommentarer: