söndag 26 juni 2022

gå hem världen, du är full

 


I USA har delstaterna Louisiana, Kentucky och South Dakota infört abortförbud med hårda straff, detta trots att majoriteten är emot. Den politiserade högsta domstolen spär på landets polarisering, helt enligt Trumps strategi. Även i Ryssland ökar polariseringen och kända idrottsmän talar för binär sexualitet, men eftersom den svenska pressen inte tillåts insyn i den ryska är det svårt att göra sig en uppfattning. Det är som att man inte vågade tro på vår kritiska förmåga. Censur skapar falska nidbilder och spär på den bittra dosen av rivalitet, en krutdurk som göder hat. I Norge har en dödlig attack under Pridefestivalen skapat panikrubriker, och över hela vår värld skärps den militära retoriken. Tolerans är ett ord i utdöende, hatet sprids pandemiskt. Den knapp som utplånar mänskligheten är inte röd, utan sitter i hemmen och får vingar genom politiska beslut.

 

"Det är viktigt för oss att vi ibland leds fram till det mänskligas gräns, vilket ursprungligen var festens mening. Dess historia kan indelas i två stora förväntningar: lusten att bli identisk med djuren och hoppet om att gudar ska göra entré. Förutsättningarna för sådana Närmanden är att människan förhåller sig öppen.     I våra dagar är hon mindre kapabel och väl också mindre benägen därtill än någonsin i historien, medan hon däremot har för avsikt att förmänskliga världen helt och hållet och genomsyra den med mänsklig substans; detta är allom bekant"             Ernst Jünger

 

The Dark Side Of The Moon, full album (1973 då domen Roe v. Wade lade grunden för en grundlagsskyddad framtid utan rädsla för att bestämma över sin egen kropp. Det var bättre förr.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar