söndag 26 maj 2019

Ideal


 Så har vi firat morsdag med allt som hör därtill, som strömavbrott i halva huset, sen i hela. Har man otur och väljer att bo på landet, kan något så simpelt som fasfel i en närliggande anläggning straffa sig och ta en hel ledig dag i anspråk. Men som luttrad lantis vet man om att ingen från elbolaget ändå kommer att ta kontakt, så man lever som vanligt mellan omanmälniningarna och påminnelserna, och går ut i närområdet och tittar på fågelungar, lyssnar på näktergalar, tittar på nykläckta trollsländor och slår upp nyfunna arter från gräsmatteinventeringen i den tjocka Floran. Landet är så mycket mer än elproblem, serru.


Gomphus vulgatissimus


Sen var det ju EU-val idag. Vår vallokal heter Tornsborgs Tivoli och är något så kongenialt som en dansbana och nöjestempel. Hit går, eller cyklar, eller tar man bilen i glad och samlad tropp.

En ideell kärntrupp bestående av fyra trofasta lokala kändispersoner hade dagen och stadgarna till ära ställt upp tre hemligbås inne i rotundan och dukat upp fikabröd med kaffe och te för varje hugad väljare inne i köket. Vi kan verkligen snacka om demokrati som dragplåster. Att välja är litet som en fest, och val och fikastund med de boende i området hör ihop som ler-och långhalm. T var förstagångsväljare i år, så för henne blev det en trevlig mix av högtidlig folklighet, precis som hon har vant sig vid från de andra åren när hon har följt med mig. Det kan ha varit den tredje valomgången för oss sedan vi flyttade hit, och inte en enda gång har vi behövt visa legitimation. Kanske vallokalerna är den sista blippfria utposten? Skönt att något fungerar som det ska, trots allt.
Nu får vi väl bara hålla andan så att festen inte urartar som brukligt på dansbanevis. En halvtimma kvar...

Calopteryx splendens



Paul Weller - Walk on Gilded Splinters

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar