måndag 10 februari 2014

rutin

så har jag tagit in ved, matat höns och katt, dottern i skolan och radion är på, P1 såklart. Nu börjar min måndag, ingen stress, ingen press, jag kan se dagen an och besöka människor eller skriva litet, kanske läsa eller titta på en film. Om jag vill. Ibland bakar jag och förbereder veckans middagar, tänker att det snart blir dags att peta i jorden igen, men att det ännu är för blött och kallt och svart. Jorden, liksom jag, behöver sin vintervila.

Måndagar kan för en del av oss vara en pina. För mig är den en vila, jag har valt att göra annorlunda. Måndagseftermiddagarna vigs åt skjuts till ridskolan och blir då för mig en spakväll på simhallen med anslutande bastu. Jag får då oftast hela bastun för mig själv och kan därefter duscha och tvaga mig i rikligt med hett vatten. Sen tar jag tjuren vid hornen och storhandlar inför veckan, det är alltid bäst att passa på när man är i närheten av affären.

Jag har alltid skytt rutiner, det var inte förrän jag fick lillaT som sådant kom in i livet på allvar. Hennes behov styrde min livsrytm och jag gillade det, till en början. Det svåra var att få in egentiden mellan amning, studier, inköp, läkarbesök, sömnpromenaderna men snart fann jag att det fanns en glädje i de rutinerna också, eftersom jag genom dem fick se saker jag aldrig hade upptäckt förut. Nu är jag glad över att rutinerna finns och jag vet att det är mina alldeles egna beslut som har format dem.

2 kommentarer:

  1. Om vardagarna har jag strikta rutiner, har jag upptäckt. Det var inte meningen att det skulle bli så men jag mår gott av att exempelvis alla mina morgnar är identiska. På så vis behöver jag aldrig stressa då. Mina helger ser också ofta likadana ut (utom de hemliga, som jag aldrig bloggar om... ;)) med sovmorgon, pyssel, promenader och sådant. Det är vilsamt och jag tycker lika mycket om måndagar som andra dagar - kanske som ett resultat av detta?

    Oavsett... du har inrättat ditt liv så fint. Njut det! *kram*

    SvaraRadera
  2. Tack Magda! jag tror att jag ville övertyga mig själv igår, på något vis. Men visst är det enklare att pressa in fler sysslor och vara effektivare med hjälp av rutin... ;)

    SvaraRadera