lördag 22 juni 2019

Dungen på Mosebacke

en bärs på plattan
Tösen och jag har varit i Storstaden och lekt av oss. Första kvällen rivstartade vi med Dungen på Mosebacketerrassen, där minglade vi med trevliga musiker och konstnärer och jag fick återse SB igen, efter en evig tid. Konserten var överraskande bra, jag har hört att Dungen är ett band som inte brukar vara särskilt begivna på att jamma, men det ryktet kom verkligen på skam. Kanske det berodde på att de spelade på hemmaplan (lokalen är fantastiskt fin med sin utsikt över Riddarfjärdens glittrande vatten), eller så var det det soliga vädret, hur som helst så var alla i bandet på topp och tösen fick sig en liten pratstund med GE efteråt. Vi stannade kvar efter spelningen och pratade vidare med gänget i/kring Pershagen, som är ett band som jag nu tänker promota litet skamlöst, inte bara för att de har ett fantastiskt gung, utan för att de är ett oerhört sympatiskt och roligt gäng. Pershagen är stora i Japan, dessutom, men i Sverige är de ännu okända. Vad är det med folk!

en per i hagen

Hemma hos kompisen var det svalt och skönt och vi somnade sött på nybäddade lakan efter att ha pratat litet till. S hade ytterligare en dag kvar till semester och behövde sova...
Dagen därpå drog vi in stadsluften i långa, giriga andetag. Vi ägnade oss åt sådant som man gör när man är på drift i en gammal välkänd stad; litet skivblädder, litet secondhand-häng, några vattenhål och en obligatorisk falafel, kompisträffar och några kalla glas på trevliga solgläntor. I gamla hoodsen lämnade jag av tösen hemma hos en kompis, och stötte själv på en bekant vid Odenplan, pratade skäggdoppingar med en cykeltant i Hagaparken och drack ett kylskåpssvalt glas vitt vin hemma hos Ch&M. Jag struntade blankt i att gå på museum eller ens de nya hippa utställningarna, tänker att sådant tar jag nästa gång, när det är regnväder.

ett par kalla på trottoaren

Stockholm är sig, glädjande nog, likt. T.o.m mitt gamla Vasastan som jag hade blivit varnad för att besöka såg ut som jag kommer ihåg det. Man ska undersöka saker på egen hand, ting ter sig litet olika ur olika människors perspektiv.
Under dagarna gjorde jag sådant som jag inte har kunnat göra på år, ihop med kompisen, och fick mig t.o.m. köpt en fin liten gladblus på NK-REA. Och efter fyra härliga storstadsdagar, på tåget hem på midsommaraftonsmorgon, kände jag mig litet uppladdad inför kommande arbetsveckor.

en droppe på glaset


Kl 14.30 under midsommarafton landade jag på båda fötterna i spenaten runt Ankhult, efter att ha blivit upphämtad av P vid stationen i Hässleholm. Hussain och hans gulliga dalkulla bjöd på chokladkaka med turkish delight och jag fick gullat med kossorna och de veckogamla kalvarna. Efter att ha dragit upp grönsaker och sallad inför kvällens middag for vi vidare mot kåken på skånes minsta ås, där det bjöds på god middag och ett obligatoriskt midsommarhällregn. Regnsmattrets ihärdiga trummande mot uterummets glastak varade under en hel jazzlåt, och jag tror faktiskt att Bird aldrig har kompats så perfekt förut.

Dungen - Ta Det Lugnt
Det Du Tänker Idag Är Du Imorgon 

en disco

2 kommentarer: