fredag 26 maj 2017

☮️ happiness is a warm gunTorsdag. En dag av vila.

Tösen är stor nu, så hon fixar tågbytena. Det är mest mamman som är orolig för oförutsedda saker, som förseningar, Knutpunkten, människor och teknik, och människor med teknik, men en dag ska väl även mamman växa ur den rollen. Dottern skickar lugnande rapporter med bifogade fotos, och då hon äntligen sitter på en förbindelse med garanti kan mamman pusta ut igen. Hon går tillbaka till köket och fortsätter med potatissalladen som ska mätta en gäst och stå för lunchen under några lata dagar. Enligt alla väderprognoser ska det bli soligt och det brukar vara svårt med mathållningen på egen hand. Mat och sol, sömn och vila är gamla beprövade recept till att hålla demååånerna i schack.

Gästen anländer och stressen rinner av henne, så är det varje gång. Om det är doften, armarna, rösten eller helt enkelt känslan av att tillhöra ett kärt sammanhang vet hon inte, och hon kunde verkligen inte bry sig mindre. Just nu, just här är det känslan av samvaro som räknas och varje sekund tas tillvara tills det är dags för avsked igen.

Torsdagskväll. Hon unnar sig ett isat glas martini rosso med en tjock apelsinskiva i den nedgående solen, och efter två inlägg på facebook går hon och lägger sig igen, med sin bok som sällskap. Författarjaget är trivsamt ifrågasättande, hon ler litet igenkännande och kan nu somna alldeles tillfreds och förnöjsam.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar