lördag 26 mars 2016

ägande och havande

klosterlilja

så lägrar sig mörkret utanför mina fönster, snart syns inte dammet mer. Det har varit en bra påskledighet hittills, trädgården har fått sig ett par duster, bl.a. har en förvuxen häck fått vad den tål och så har jag eldat skiten ur fjolårets stormfällen. Nu ligger en trädkrona där det gamla bråtet förr låg, den ska få torka litet innan jag tuttar på. Ska bli gott med litet varmare väder så att den traditionella korvgrillningen inte fryser inne.

Jag har också pratat med kollegan i telefon, två gånger t.o.m. Jag tror att hen saknar mig. Skvaller och nyheter, en del kul, annat mindre roligt, det är så livet ser ut. Hen säger att jag är spirituell och menar på det anglosaxiska viset, och jag håller med. För första gången hör jag det sägas som något positivt och bär det med mig i tankarna. Vi är goda vänner och skratten lyfter humöret på golvet, det är bra för moralen även om chefen tycker annorlunda. Chefen är svartsjuk och sådant har jag fått nog av.

En gång i tiden tyckte jag att svartsjuka kunde vara gulligt, som ett tecken på tillgivenhet eller på att man var omhuldad. Nu vet jag bättre, jag har sett en sjuk variant och vill inte ha med sådant att skaffa igen. Äganderätt är fel på alla vis. På alla vis.

Läser att västerlänningars sexliv blivit bättre med åldern, kanske det har med minskat tabu att göra. I artikeln nämns viagra. Detta ständiga fokus på medel och mannens prestanda. En blir så trött... men artikeln är bra, Nina Lekander är bra.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar