måndag 4 februari 2013

flunsa

jag borde gå ut och hämta in ved men ligger utslagen här och tittar på blötsnön som gloppar och drippar och plippar utanför fönstret. Jag fryser och svettas om vartannat, huvudet känns trångt och inne i kroppen härbärgerar en olustkänsla. Inte ångest dock, den känslan har jag nog lämnat bakom mig sedan jag flyttade hit. Ångesten berodde i mitt fall på oförmågan att kunna göra något åt min situation och den kan dyka upp ibland men inte på långt när så som förr. Jag är på bättringsvägen där... nej, nu är det som om jag inte hittar i min egen kropp. Jag är inte hungrig, vilket säger en hel del, jag är glad i mat, men jag tog mig ändå en av de nybakta frallorna så att jag slipper bli så yr igen som jag blev när jag var uppe hos grannens hundar. Te och honung passar också fint, det lindrar och smakar gott även när halsen är tjock som mitt dammsugarrör.

Jag märkte redan i förrgår hur humöret sviktade och det brukar bero på väderomslag, sjukdom, pms, allmän motgång, tristess. Jag är nog en sjuhelvetes svår människa att leva med och ibland är det inte så kul att bo på ett torp... jag är ändå mycket glad över mina val. Jag är på väg åt rätt håll. Sakta med säkert. Ett kliv i taget. Men utan influensorna skulle allt vara så mycket enklare!

Sådär, nu har jag fått gnälla av mig och hunnit bära in litet ved. Ikväll blir det ingen simning dock, men när jag ändå är i närheten kan jag ju ta mig en bastu och tvätta håret i jättehett vatten! det gillar jag

4 kommentarer:

  1. Önskar dig god och snar bättring så det blir ordning på torpet igen. ;)

    SvaraRadera
  2. tack tack! kurerar med en riktigt mäktig fransk chokladtårta, det skall hjälpa mot det mesta ;)

    SvaraRadera
  3. ja, stab(b)ilt var det. Jag somnade som en stock och svettades som en gris... tro f-n att jag känner mig litet bättre idag :)

    SvaraRadera