tisdag 14 januari 2014

plastpengar

exempel på saker jag inte kommer att kunna göra 
jag har varit effektiv idag och blev färdig innan lunch, det har sina poänger att starta redan kl 06.00. Middag för kommande vecka, veden intagen, myndigheter och företag ringda, bullar bakta och städning utförd. Igår inhandlades en liten sak till vännen som kommer på besök ikväll och gästrummet är pyntat och rent. Det ska bli kul att ha en kompis att få rå om under några dygn, prata om allt till sent och göra utflykter under de lediga dagarna. Intressen och samtalsämnen saknas inte, maten är redo, brödet klart, ostar och vin inköpta. Det blir gött även om jag råkar arbeta två hela dagar under vistelsen, men kompisen har saker att göra och behöver vila upp sig. Mina vänner som kommer hit tycker om lugnet här, de kan slappna av och varva ner, precis som avsikten med torpet har varit från start.

Vore det inte för den lilla smolken i glädjebägaren då - jag skäms över att behöva erkänna saken men jag gjorde något alldeles urbota korkat i veckan som gick och fick lov att spärra mitt bankkort. Nu väntar jag alltså inte bara på kompisen utan även på kortet och koden som kan dröja ytterligare tre dagar, för att veckan kan bli precis sådär otvungen och avslappnad som jag hade hoppats… Jag säger det igen och tillägger: lämna aldrig någonsin, under några som helst förutsättningar ut kontoinformation till ett företag före du beställt varan. I mitt fall blev jag omärkligt omdirigerad till ett skumraskföretag när jag var inne på en känd svensk site och reagerade faktiskt men kände mig säker i tron att jag var på ett känt konto och gjorde detdär som man inte skall göra. Dumt. Mycket korkat. Nåväl. Mitt konto hade visserligen enbart hunnit belastats med 7kr, men vem vet vad som hade kunnat hända om jag inte hade kollat igen, på kvällen?

Nu far jag till lantmännen i Ljungbyhed för att försöka prångla ut mitt nya plastkort som banken sade ligger där - posten har nämligen inte skickat avin ännu men jag fick ett kollinummer. Imorron och på torsdag är jag inte hemma under dagtid så det vore najs om jag kunde få ut det idag och hoppas,  hoppas att koden kommer i veckan… usch vad jag saknar tiden då pengar var sådant man hade i plånboken!

salt i sår

Stupid Girl

2 kommentarer:

  1. Håller tummarna! Och... önskar dig en njutbar fortsättning på veckan! Vänner är fina grejer! Det bästa!

    SvaraRadera
  2. ja, vad vore livet utan vännerna :)

    SvaraRadera