torsdag 9 januari 2014

bortskämd tammejtusan

sådär. Nu har jag hämtat tösen, proppat magen full, tagit in ved, stumpan ligger och jag kan äntligen sätta mig vid datorn och gå igenom dagens skörd. Det är härligt med ett jobb man trivs med, och tänka sig att jag klarar mig på en omvänd vecka nu. Två dagars arbete - fem dagars ledigt! jag skäms litet över att säga det, för jag vet att jag är oerhört gynnad, lyckligt lottad, privilegierad och bortskämd på många olika vis men jag måste ibland påminna mig om att mitt liv plötsligt har vänt på en tjugofemöring. Jag klarade det faktiskt.

Men:
Hade jag inte tagit chansen att köpa mig mitt boende när jag kunde, (för det kunde jag helt plötsligt) utan istället lyssnat på de goda råd jag fick av min vän inom ekonomibranchen (vilket jag aldrig hade gjort ändå), då skulle jag också sitta där med en hyra och ett banklån idag. Jag hade visserligen haft mer pengar på banken att slösa på dumheter med (något jag aldrig har förstått), men vad skulle jag nödvändigtvis behöva mer än det jag använder varje dag? Jag är nöjd med vårt boende på 40+20 kvadrat. Jag är nöjd med mina begagnade fynd (mina finaste ägodelar är sådana). Jag är helt utmärkt tillfreds med att inte ha kunnat handla kläder på ett och ett halvt år (och detta utan att plågas eller ha en enorm garderob). Fullständigt lycklig över att ha haft chansen att kunna handla prima avlagda jeans och jackor på secondhand åt dottern fram till nu (men hur länge det fungerar det får en se). Hon har varit nöjd, avskyr precis som jag slit och släng och vet att svara för sig om någon skulle undra på skolan (hittills). Dessutom finns det flera i hennes klass som inte har råd med annat än avlagda kläder och hon förstår att det inte är på kläderna vänskapen hänger. När jag nu unnade oss (för vi har nästan samma storlek) nyköpta kläder i julklapp ser hon dem som en expansion av sin gamla garderob och blandar dem. Snyggt och originellt, ickebrattigt och alldeles underbart medvetet. Hon är en medveten konsument och ja, vi kan istället spara till drömresan. Ihop. 

2 kommentarer:

  1. Underbart! Och inte alls bortskämt, utan resultaten av medvetna val, ju! Du skördar det du sått!

    SvaraRadera
  2. ja. Ja, det gör jag faktiskt. Och jag som aldrig sett mig som en Homo Consiliensis… här framstår livet plötsligt som en väl genomtänkt plan ;)

    SvaraRadera