måndag 13 augusti 2018

Angeläget


 Sitter inomhus, för kanske första gången denna sommar, med laptopen i knät. Inloggad på arbetets hemsida, läsande artiklar om saker som engagerar, som rösträtt för ensamstående kvinnor i Sverige 1945, jetströmmars påverkan av plötsliga temperaturförändringar, böckerna om kinesisk kulturhistoria på armlängds avstånd. Plötsligt ringer telefonen, det är tösen som är i Göteborg och behöver prata. Det har regnat där också, men W.O.W slapp dock ställa in. Här har vi också haft kraftiga åskväder, fast nattetid, och regnet börjar sakta lägga en bottenskyla i bäcken igen.




 Jag har varit ute och rest litet, och ätit god mat och fått tvätten tvättad hos en vän. Jag har fått plocka lyxiga grönsaker på friland, på en plats som har varit hårt stressad av sommarens torka, sett en barockutställning på Hovdala, och träffat en skåneturnerande idol på Gylleboverket på Österlen. Föreläsningar, film, konst, samtal, god mat och uppsluppna skratt, blandat med eftertanke, och en stor portion avstånd och sektkritik. Män har ofta en tendens att ta över, även i alternativa kretsar... skillnaden är att de traditionella könsrollerna är otydligare och paketerade i standardiserade godhetsideal. Behållningen av workshopen för egen del låg i de informella samtalen, många var här av samma anledning som jag. Vi rådvilla, som anser att miljön är den viktigaste politiska frågan, men som inte kan förlika oss med vare sig NATO eller dogmatisk ideologi, har hamnat utan valmöjligheter i år. Ska vi rösta taktiskt sker det på frihetens bekostnad, och ska vi rösta med hjärtat sker det på fredens bekostnad. Frågorna kvarstår.


 På vägen hem passerades Hallamölla och där fick jag spanat på hur Skånes högsta vattenfall ter sig efter sommarens torka. Ett vackert ställe, oavsett.



The Borneo Case - en film av Erik Pauser och Dylan Williams

I Fall Apart - Rory Gallagher

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar