onsdag 25 december 2013

fridefullt

tänk vad sovmorgnar gör för humöret… jag njuter en fridefull Jul med de bästa vännerna omkring mig, både virtuellt och live - om jag regerade världen skulle jag ge alla samma varma känsla av samhörighet och betydelse. I brist på annat skänker jag en värmande tanke åt alla hemlösa, alla hungrande, alla strömlösa, förvirrade och vilsna själar som i klorna på andras bättre vetande hamnat i skuggan av livet. Jag har fått en liten men skrämmande inblick men har haft tur… född på rätt tid, rätt plats, i ett land som ändå bara vill väl. Jag har fått möjligheten att resa mig, kunnat borsta av mig damm och torka ur leran, läka ut och vill nu ge tillbaka för all den godhjärtade hjälp jag har tagit emot.

Nästa år startar med ett arbete, ett hem, en klok dotter, flera goda välgörare och en mamma i livet, en jäktad bror vars familj stöttar honom och en snäll och lat katt. Jag är kanske världens lyckligaste person just nu.

Strax kommer F, som saknar sin splittrade familj, på besök. P och T sitter och kurar och kurerar sig från en förkylning och jag donar. Nu blir det en långpromenad i skogen eller så blir det kaffe och högläsning ur julboken före, vi får se hur vi känner.

Önskar er en riktigt God Jul och en minst lika God Fortsättning!


See You Later/Didn't Feel Lonely Till I Thought of You - Kevin Ayers


2 kommentarer: